O nama

Udruga Proljeće osnovana je 02. prosinca 2004. godine. Smisao i cilj  postojanja udruge jest kvalitetnije nastupanje pred državnim uredima i organima, obzirom da je prije bilo riječi samo o individualnim angažiranjima pojedinaca koji su aktivni po pitanju zaštite prava vlasništva čak i nekoliko desetljeća.

Za osnivanje Udruge odlučili smo se nakon agresivnih nastupa zaštićenih najmoprimaca, odnosno udruga koje te kategorije građana sačinjavaju, kao i zbog slabog angažmana udruga vlasnika.

Želimo upoznati svekoliko pučanstvo, udruge, domaće i strane institucije, sa problemom koji imaju privatni vlasnici stanova u kojima se nalaze zaštićeni najmoprimci, te pokazati da diskriminacija vlasnika nažalost egzistira i danas.

Udruga se zalaže za zaštitu prava vlasništva kao i prava korištenja (posjedovanja) nekretnina u RH, a najaktivnija je po pitanju privatnog vlasništva stanova sa zaštićenim najmoprimcem.

Udruga je do dana kad su ove stranice počele s radom odradila velik i kvalitetan posao u smislu upoznavanja nadležnih institucija u RH o problematici vlasničkih prava, a i danas nastoji biti što više “u toku” sa svim događanjima.

Nastojat ćemo da naš rad i ove stranice što više pomognu u informiranju ljudi i pronalaženju pravog rješenja.